Is badkledij toegestaan?

 • Neen, aquarein is een publieke sauna waar het dragen van badkledij niet is toegestaan, toch is er in onze sauna een minimum aan naakt. Zo hebben wij er bewust voor gekozen om rond ons binnenzwembad geen ligbedden te plaatsen, zo kan iedereen zich steeds even comfortabel voelen bij het in- en uitstappen hiervan. Ook hangen er vlak naast alle sauna’s, douches en baden ruim voldoende kapstokken om je badlinnen aan op te hangen. Iedereen is er ook steeds vrij in om zijn/haar handdoek rondgeslagen te houden tijdens een rondje sauna.

Wat moeten we meebrengen en hebben we dus zeker nodig?

 • U heeft een badjas nodig (deze is verplicht te dragen in onze gangen, horecagedeelte en wellnessafdeling), zeker 2 handdoeken (eentje om op te zitten, eentje om je af te drogen) en een paar slippers omwille van hygiënische en veiligheidsredenen. U mag dit zelf meebrengen of kan dit alles bij ons verkrijgen. (badjas € 5 (huur), handdoekset € 5 (huur), slippers €5 (aan te kopen)

Kunnen we in Aquarein ook enkel terecht om iets te eten/drinken?

 • Neen wij zijn geen drank,- eetgelegenheid waar u enkel iets kan komen drinken en/of eten. Dit kan enkel in combinatie met gebruik van onze thermenfaciliteiten of in combinatie met wellnessbehandelingen. Het dragen van een badjas ( en slippers) is ook steeds verplicht in ons restaurant “jouw smaakmoment” en dus niet toegankelijk in ‘gewone’ kledij.

Kan ik ook enkel komen voor een behandeling in jullie wellness-/ schoonheidsinstituut?

 • Ja dat kan zonder probleem. U kan bij ons ook zonder het gebruik van onze thermenfaciliteiten terecht voor een massage, gelaatsverzorging, manicure, pedicure, epilatie, maquillage,…

Kunnen de behandelingen ook ’s avonds en tijdens het weekend?

 • Alle behandelingen kunnen zowel tijdens de dag als ’s avonds plaatsvinden evenals tijdens weekends en op feestdagen.

 Hebben jullie een sluitingsdag?

 • Neen, Aquarein is 7 op 7 geopend, ook tijdens vakantieperiodes en op feestdagen. Enkel op 24, 25, 31 december en 1 januari zijn onze thermenfaciliteiten gesloten.

Moeten wij bij jullie op voorhand reserveren?

 • Voor het gebruik van onze thermenfaciliteiten moet er in principe niet op voorhand gereserveerd worden (tenzij het gaat om een speciale actie of een groep vanaf 10 personen). Wanneer er echter graag een arrangement wordt genomen of een wellnessbehandeling, dan raden wij wel aan steeds op voorhand hiervoor te reserveren om zeker te zijn van een plaatsje in onze wellness.

Waarom worden gsm’s, i-pads of andere elektronische toestellen niet toegelaten?

 • Eerst en vooral omwille van uw eigen rust en omdat we graag de rust van al onze klanten willen blijven garanderen. Anderzijds omdat er op deze toestellen camera’s staan en het verboden is om foto’s te trekken en te filmen.

Mogen we een draagtas of sporttas meenemen naar de sauna’s?

 • Omwille van hygiënische redenen zijn draagtassen, sporttassen en andere niet toegelaten. Een klein toilettasje is echter wel toegestaan.

Zijn jullie een privé-sauna?

 • Neen, wij zijn een publieke naaktsauna. Wij hebben geen aparte units om te verhuren.

Kan er zelf worden opgegoten in de sauna?

 • Omwille van hygiënische- en veiligheidsredenen is dit niet toegestaan. Er worden dagelijks op verschillende tijdstippen opgietsessies georganiseerd.

Kan ik tijdens mijn zwangerschap in de sauna?

 • Ja hoor, dat kan. Men zegt enkel dat u best oppast de eerste drie maanden en de laatste maand tijdens de zwangerschap. Zoals altijd kan u best ook steeds luisteren naar je eigen lichaam. In de sauna gaan met een lege of een te volle maag is ook af te raden. Het gebruik van whirlpool wordt ook afgeraden tijdens de zwangerschap.

Door wie worden de behandelingen uitgevoerd?

 • Al onze behandelingen worden uitgevoerd door welopgeleide schoonheidsspecialistes en wellnessmedewerksters. (Al onze behandelingen zijn op basis van ontspanning)

Kan ik van mijn beurtenkaart ook andere mensen mee laten genieten?

 • Ja, een beurtenkaart is niet persoonsgebonden in tegenstelling tot een abonnement dat wel persoonsgebonden is.

Mogen kinderen ook in de sauna?

 • Kinderen mogen ook gebruik maken van de sauna. Bij ons zijn kinderen welkom vanaf 6 jaar. We wensen wel steeds de ontspanning en rust van onze andere klanten kunnen blijven garanderen.

Zijn zwembrillen toegelaten?

 • Neen, het gebruik van zwembrillen is niet toegelaten.

Wat zijn de verschillende betaalmethodes?

 • U kan bij ons betalen met cash geld, bancontact, visa, mastercard, maestro.